slide
slide

Obloane

Obloane_01

Obloane

Obloanele sunt elemente de umbrire clasice. Sistemul este alcatuit dintr-un cadru de Aluminiu pe care sunt montate lamelele.

Acestea pot fi fixe, pentru o valoare fixa a luminozitatii in camera, sau mobile, pentru o luminozitate variabila.

Sistemul de deschidere poate fi clasic sau prin culisare.

 

 
 

Specificatii tehnice.

Avantajele majore ale sistemului sunt gradul ridicat de protectie pe care o ofera locuintei dumneavoastra, cat si costurile de intretinere foarte mici. Aspectul clasic, oarecum rustic, face din obloane alegerea perfecta pentru ansambluri rezidentiale.

Se pot folosi elemente constructive care sa evidentieze aspectul fatadei sau sa completeze viziunea arhitecturala.

Obloane cu toc complet. Acesta varianta se caracterizeaza prin prezenta tocului pe intreg perimetrul oblonului. Se instaleaza acolo unde pervazul exterior al ferestrei nu iese din planul fatadei. Se monteaza usor si rapid, fara a fi nevoie de modificari aditionale ale fatadei.

Obloane cu toc fara prag. Se diferentiaza prin prezenta tocului pe intreg perimetrul oblonului, mai putin latura inferioara, adica pragul. Se instaleaza acolo unde pervazul exterior al ferestrei iese din planul fatadei sau in cazul oblanelor de usa unde pragul poate stanjeni accesul.

Obloanele fara toc. Obloanele fara toc dau fatadei un aspect estetic deosebit. Balamalele se fixeaza direct in zid cu ajutorul unui ghidaj special. 

 
 
up